Recitačná súťaž MÁM BÁSNIČKU NA JAZÝČKU

19.03.2023 21:32

V mesiaci marec, ktorý je mesiacom kníh, sme sa rozhodli, že si v našej materskej škole zorganizujeme recitačnú súťaž  pod názvom

,,Mám básničku na jazýčku,,

Chceli sme tak rozvíjať u detí ich komunikačné a jazykové schopnosti, záujem o knihy a čítanie a zároveň aj prehlbovať vzájomnú spoluprácu rodiny a školy tým, že sa deti vybrané básničky mali naučiť spolu so svojimi rodičmi doma. Možno to na začiatku vyzeralo ako niečo veľmi náročné, no ukázalo sa, že deti mali z toho veľkú radosť a rodičia zistili, koľko toho ich deti naozaj dokážu.
Aj my sme sa z toho veľmi tešili. Podarilo sa nám v jednom týždni zrealizovať triedne aj školské kolo. Deti sa krásne odprezentovali a pani učiteľky mali
čo robiť, aby  za  triedu vybrali troch recitátorov, ktorí potom vystúpili pred veľkým obecenstvom a ozajstnou porotou v školskom kole. Deti súťažili v dvoch kategóriách. Členom poroty bola aj Karolínka Smoligová, ktorá pomáhala porote rozhodnúť o tom, kto sa na akom mieste umiestnil. Porota to nemala vôbec ľahké. Napokon sa však rozhodli takto :

Prvá kategória – 3-4 ročné deti

  1. miesto : Lucka Maďarová
  2. miesto : Viktorka Huňáková
  3. miesto : Nelka Kulmanová

Druhá kategória – 5-6 ročné deti

  1. miesto : Janík Kmec
  2. miesto : Alexka Mastiľak
  3. miesto : Mirko Ferenc

 

Ďakujeme všetkým rodičom aj  starým rodičom za prípravu detí a hlavne deťom za ich nádherné vystúpenia v obidvoch kolách. Myslíme si, že v našej materskej škole máme talenty, o ktorých sme doteraz ani nevedeli. Už teraz vieme, že aj budúci  rok si túto súťaž zopakujeme a budeme v tom pokračovať aj naďalej.

 

—————

Späť